divendres, 22 de desembre del 2023

ACTIVITATS DEL PRIMER TRIMESTRE 2N A

 ACTIVITATS DEL PRIMER TRIMESTRE


Aquí teniu un recull de les activitats més rellevants d'aquest inici de curs: 

CAMPANYA ELECTORAL
Aquest primer trimestre hem escollit a la delegada i el sostdelegat del curs.
Els voluntaris i voluntàries han presentat i defensat la seva candidatura i , després d'una jornada de reflexió, hem fet les votacions i l'escrutini del resultat.


ELSA, NIL....FELICITATS! SEGUR QUE HO FAREU MOLT BÉ!!!!!!

CELEBREM  LA CASTANYADA
Ens ha fet molta il·lusió poder celebrar la Castanyada. 
Hem aprofitat per treballar la recepta i aprendre vocabulari sobre la cuina i l'alimentació.
Pel matí hem fet panellets i hem vist alguns balls. Aquest any han vingut alguns pares a ajudar-nos a fer panellets i també han col·laborat en l'exposició de fruits de la tardor disfressats. Per la tarda, hem sigut nosaltres els que ens hem disfressat i hem muntat una bona festa



SORTIDA AL MUSEU DE LES MATEMÀTIQUES
Hem tingut l'oportunitat d'anar a Cornellà i visitar el Museu de les Matemàtiques. Hem jugat amb la geometria a través de reptes i propostes  divertides aprenent el nom de vàries figures geomètriques. També hem descobert un munt de combinacions possibles i que  geometria també pot ser art.



MICROESPAIS
Hem començat a fer microespais. En aquestes propostes aprenem a treballar de manera autònoma diversitat de continguts, a la vegada que podem treballar, a part, processos que necessiten més acompanyament. 
Tenim microespais:
  • D'ART: aquest trimestre estem fent una mandala teixida amb llana.
  • DE MATEMÀTIQUES: jocs i propostes sobre numeració i orientació en l'espai.
  • DE CIÈNCIES: propostes sobre els coneixement d'animals, trenca-closques de mapes del món, el cos humà.
  • DE CONSTRUCCIONS: amb peces de Lego, geomètriques, Flexistix i peces de fusta per assemblar.
  • DE MINIMÓN: creem una història amb material que després escrivim.
  • DE LLENGUA: propostes de jocs de lletres i paraules, grafisme i missatges secrets.



CALENDARI D'ADVENT
Amb el mes de desembre arriba el Calendari d'Advent. Cada dia ens fa il·lusió obrir el sobre que ens proposa una activitat de cohesió de grup.




dilluns, 16 d’octubre del 2023

                                          PRIMERS DIES A 2n

Ja fa un mes que hem començat el curs 2023-2024 i volem fer-vos partícips d'alguns dels moments que hem viscut a l'aula i a l'escola:


Cada dia, quan arribem a l'escola, ens saludem, compartim moments de xerrada, agafem un conte de la biblioteca d'aula, i ens el mirem practicant la lectura individual o compartida. Després ens trobem a la rotllana per fer ASSAMBLEA i compartir quins processos es donaran al llarg del dia o quines inquietuds tenim.

COHESIÓ DE GRUP

Al llarg d'aquestes setmanes, i el que resta de curs, farem diferents activitats per continuar treballant la cohesió de grup i donar espai al treball de les emocions i la consciència de grup. Tots i totes som un equip, així és com ho hem fet palès amb dinàmiques com els "Noms encreuats", el "Cabdell de llana", els "Missatges" i la lectura del "Pot dels desitjos":

                          

    

HORT

Com ja sabeu aquest any som els encarregats i encarregades de l'hort. Cada 15 dies anirem amb el Joan (fins ara ha estat la Yaiza) a l'hort de l'escola, observarem com està, quines necessitats té per a poder cultivar les diferents plantes aromàtiques, verdures i hortalisses; i, quan estiguin llestes, podrem recollir el que hem plantat i cuidat durant un temps.

Després de la nostra intervenció, recollirem el que hem fet al nostre Diari de l'hort,  donant valor i importància al llenguatge escrit.


CELEBREM EL DIA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE I SEGURA

L'Ajuntament de Santa Perpètua va desenvolupar tot un seguit d’activitats i iniciatives per la Setmana Europea de la Mobilitat amb l’objectiu de promoure hàbits de mobilitat sostenible, segurs i saludables com ara els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic...

Per reivindicar que els carrers no només són dels vehicles, vam sortir al nostre VIAL i el vam compartir una estona de joc i dibuixos amb guixos, els dos grups de 2n.
  

PADRINS I PADRINES LECTORES 

Ens ha fet molta il·lusió la nostra primera trobada amb els padrins i padrines  lectores. Ens hem intercanviat cartes de benvinguda i bons propòsits per aquest any.



CONTEXTUALITZEM LES MATEMÀTIQUES 

A partir de l'interès pel Japó hem descobert que fan servir Yens i ens hem preguntat què es podria comprar amb la moneda de 100 yens: una samarreta? Unes botes? Un xupa-xups? Hem vist que els productes japonesos tenen un valor molt alt i per entendre millor aquestes quantitats les hem representat amb Base 10.


MÉS FOTOS!!!!

Desitgem haver-vos apropat una mica a la vida de la nostra aula a través d'aquesta finestra! Seguim endavant!!

divendres, 19 de maig del 2023

 *UN VIATGE PER LA CATALUNYA EN MINIATURA*



Avui hem viscut un dia intens de visita per toooota Catalunya, circuit pels arbres, dinar amb la tempesta i corredisses per aixoplugar-nos de la pluja. 

*Visitem les maquetes*
Hem visitat les maquetes dels edificis més representatius de la nostra Terra. Alguns els coneixíem, d'altres ens sonaven, i moltes les hem descobert avui!

*Circuit d'aventura*
Hem viscut una aventura pels arbres molt emocionant! Amb tirolina final inclosa!!! Alguns i algunes ens ha semblat poc i hem volgut repetir 😁😁

*Viatge en tren*
Abans de dinar sota la porxada de la zona de pícnic, sentint la pluja, el temps ens ha permès donar una volta amb el trenet per la zona de maquetes.

Al final del dia, la tempesta ha marxat i ens ha donat temps a fer-nos algunes fotos de record... 👀 Esperem que gaudiu de les imatges tant com nosaltres del dia: Més fotosI l'aventura del Bosc Vertical












diumenge, 30 d’abril del 2023

QUÉ FA FALTA PER FER CRÉIXER L'AMISTAT?


 

L’amistat és un tema molt present a les aules, els infants van generant llaços entre ells de manera invisible, sense prejudicis, deixant-se portar per l’emoció i el sentiment del moment. 

A la nostra aula és un aspecte entorn el qual fem molta reflexió i  per aquest motiu vam triar el conte de la Daniela Sosa, que explica molt senzillament quantes  maneres  d’amistat  podem viure al llarg de la nostra vida

A partir de la lectura del conte ens plantegem una pregunta

QUE FA FALTA PER FER CRÉIXER UNA AMISTAT?


Davant d’aquesta pregunta els infants inicien una conversa sobre que  creuen ells sobre el que fa falta per fer créixer una amistat, entenen perfectament que significa fer créixer i això ens ensenya als adults que hem de confiar en ells i en les seves possibilitats.

Decidim triar paraules que ho expliquin.


De cada paraula els infants van imaginant una manera de representar-la, tenint en compte que les persones que vinguin a veure la instal·lació puguin interpretar el que volem expressar.

Entre tots anem dissenyant la nostra obra, arribant a acords, compartint significats, explicant vivències.

Ja ho tenim tot dissenyat, ara queda començar a fer l'esbós de que tenim pensat.

Posteriorment, expressem gràficament el que volem  fer amb volum. D’aquesta manera la nostra ment va visualitzant l’obra.

                                            

Fem una primera prova amb plastilina per passar després a la instal·lació definitiva

Ara si, és el moment de fer l’obra definitiva.

Esperem que us agradi, nosaltres hem gaudit molt fent-la.



                                                      

                                        









dijous, 30 de març del 2023

 PLANTEM UN ARBRE AL NOSTRE PATI

Dins de les activitats de programació estable de l'Ajuntament ens ofereixen 
possibilitat de plantar un arbre.
 

 
 
Enguany hem pogut decidir fer-ho a la nostra escola, els infants de 1rA ho han fet al pati dels petits de l'escola.
 
Hem plantat un lledoner i ens han explicat que necessita un arbre per créixer i com és de bo que puguem tenir-ne al nostre entorn proper.

  

  

El nostre lledoner, en un futur, ens aportarà ombra al Pati. Una ombra molt necessària els dies de sol i calor.

També hem descobert que és un arbre de fulla caduca, que el seu fruit és el Lledó i que plantar un arbre al pati ajudarà a estabilitzar el sorral, ja que les seves arrels es mantenen el sorral estable després de temporades de pluges.

Desitgem que tots els infants de l'escola cuidin el nostre lledoner, tant com nosaltres i puguem veure'l com creix durant els anys que ens queden a l'escola.


 

 Aquí us deixem un recull d'imatges per tal que veieu el procés!

dimecres, 1 de març del 2023

TALLER DE LA CITTÀ INFINITA

 CONSTRUIM LA CITTÀ

Avui, dimecres 1 de març, hem pogut gaudir d'un dels tallers més especials d'aquest curs. Construir entre tota la comunitat de mitjans, una ciutat preciosa. 


Els infants de 1r, 2n i 3r de primària hem pogut gaudir durant una estona de l'experiència de tocar diferents materials, repensar en grups com fer-los servir i comprovar els resultats del treball conjunt.




Una activitat preciosa, que no només ens permet gaudir de l'estètica del resultat, sinó que ens demana ser respectuosos i respectuoses amb les opinions i creacions dels altres fet que implica el treball en equip.

Aquí podeu trobar més imatges i videos

ACTIVITATS DEL 3R TRIMESTRE

HEM ACABAT 2N!!!! i aquest tercer trimestre ha esta intens; amb moltes coses per tancar, moltes activitats per fer i comiats emotius: hort :...